Jako że część się rozhulała w wątkach górskich stwierdziłam że dobrze będzie wyjść z gonitw za króliczkami do gonitw po górach także tutaj będę zamieszczać wszystko co na górskich szlakach udało mi się poczynić - niezależnie czy to Beskidy, Pieniny, Tatry, Bieszczady, Gorce czy Karkonosze czy jakiekolwiek inne cuda w które me nogi poniesie zacznę od bardzo starego materiału - z października 2012, z którego ciężko było cokolwiek wyciągnąć - ale kilka kadrów poniżej 1. No to Kalatówki na początek 2. z Przełęczy Kondrackiej - a raczej drogi na nią 3. a to moja ulubiona formacja skalna z czerwonego szlaku z Giewontu przez Dolinę Strążyńską 4. w nieco szerszej perspektywie 5. chyba ostatnie widoki "z góry" potem już tylko trzeba będzie zadzierać głowy do góry by coś zobaczyć poza lasem swoją drogą chyba właśnie w 2012 ostatni raz byłam w tamtym miejscu w Tatrach... może w tym roku uda się w końcu Czerwone Wierchy jesienią zobaczyć
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM... Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami.. gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
I bardzo dobrze. Trzeba być na topie z wątkami Dzieki takim zdjecią dowiaduję sie o miejscach których nie znałem i bardzo tego żałuję. Czas to w tym roku nadrobić. Uwielbiam takie zdjęcia jak 5. Szeroko, ładne chmurki i zero człowieka. To odpręża mózg
Za ciężkie nogi mam na góry,wolę morze ...ale pooglądam chętnie
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Fajowe kadry. 3-ka chyba misę najbardziej. Pozdrawiam.
Ooooo, Gulaszowa upichciła nowy wątek Świetne zdjęcia Będę zaglądać
Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3 Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7
Zamieszczone przez MikolajN Uwielbiam takie zdjęcia jak 5. Szeroko, ładne chmurki i zero człowieka. To odpręża mózg ja w sumie też - choć nie ukrywam że lubię także te z czynnikiem ludzkim - najlepiej 1 sztuką max 2 to często daje skalę wielkości Zamieszczone przez tropic Za ciężkie nogi mam na góry,wolę morze żebyś wiedział jak ciężkie w tej chwili ja mam - a już planuję gdzie polezę jak wszystko odtaje Zamieszczone przez witia Fajowe kadry. 3-ka chyba misę najbardziej. dziękować - choć nie byłam do końca zadowolona ze zdjęć z tego miejsca - miałam w głowie inne ujęcie które mi nie chciało wyjść<br>ale pani mi wlazła przed lufę - no i stwierdziłam że poziomy wcześniej kadr przytnę do pionu Zamieszczone przez Lolita Ooooo, Gulaszowa upichciła nowy wątek ano pichciłam, pichciłam i w końcu podałam - mam nadzieję że nie przypalony dzięki Wam wszystkim
Czasami wydaje mi się, że zbyt ciasno kadrujesz. Idziesz w te góry, robisz zdjęcia i aż chciałoby się zajrzeć poza kadr.
Zamieszczone przez hades Czasami wydaje mi się, że zbyt ciasno kadrujesz. Idziesz w te góry, robisz zdjęcia i aż chciałoby się zajrzeć poza kadr. to trzeba iść i zobaczyć samemu na żywo a tak serio lubię ciasne kadry, owszem nie zawsze - niekiedy jest szerzej i też lubię pooddychać. obecny zestaw foto jaki posiadam raczej nie należy do najszerszych - a sklejek jeszcze nie próbowałam robić. poza tym wydaje mi się że format 3/4 daje takie wrażenie - dlatego ostatnio za radą forumową przerzuciłam się na 3:2 a czasem też na 16:9
Zamieszczone przez gulasz to trzeba iść i zobaczyć samemu na żywo No co Ty, od tego są fotografowie-podróżnicy. No dobra, przejdę się. Zamieszczone przez gulasz ... sklejek jeszcze nie próbowałam robić. Polecam. Czasami jest tak pięknie, że warto polecieć panoramą, a później wybrać kadr. Zamieszczone przez gulasz poza tym wydaje mi się że format 3/4 daje takie wrażenie - dlatego ostatnio za radą forumową przerzuciłam się na 3:2 a czasem też na 16:9 4:3 jest takim prawie kwadratem, coś jakby wyjrzeć przez okno. Daje też najlepsze możliwości dla niezdecydowanych do późniejszego kadrowania pion-poziom (lubię 1:1, nie da się ukryć, i wiele zdjęć w ten sposób kończy na przycinarce). 3:2 to takie "ni w 5 ni w 9", już szeroko, ale mam wrażenie, że ktoś górę uciął. 16:9 z kolei często mi wychodzi po sklejce, a wtedy zadaje sobie pytanie, czy nie lepiej było złapać raz i szeroko w 4:3. Dobra miało być o górach... fajne zdjęcia .
Zamieszczone przez tropic Za ciężkie nogi mam na góry,wolę morze ...ale pooglądam chętnie Ooo, i to jest słuszna decyzja. Jak najbardziej popieram i już jestem gotowy na oglądanie ścieżek, którymi Ula podąża. ---------- Post dodany o 17:56 ---------- Poprzedni post był o 17:54 ---------- Zamieszczone przez hades Czasami wydaje mi się, że zbyt ciasno kadrujesz. Idziesz w te góry, robisz zdjęcia i aż chciałoby się zajrzeć poza kadr. To dodaje tajemniczości.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki. Popieram Stopkę Krakmana ! LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Zasady na forum