Z początku zastanawiałem się czy tym zdjęciom należy się osobny wątek. Skoro modne jest zakładanie innego dla każdego urlopu, to zdjęcia podwodne chyba na takowy zasługują. Potem machnąłem ręką i postanowiłem wrzucać jak do tej pory wszystko do swojego wątku. Jednak za dobrą radą APZ'ta wątek powstaje, we właściwym miejscu. Bo w tym temacie jestem niebieski i potrzebuję jak najwięcej waszych uwag. Głównie rozchodzi się o obróbkę, konkretniej kolory. Ale wiadomo, że i w całą resztę bić jak w bęben. Kieruję to nie tylko do naszych podwodnych speców, to zdjęcia jak każde inne więc każdy może dodać cenne wskazówki od siebie. Pierwsza wrzuta to zdjęcia wykonywane bez spiny, dla przyjemności moczenia się. Nurkowałem płytko, sam XZ-2 i światło zastane. 1. Wygląda to na coś z dużej rodziny Babek, ale głowy nie dam. 2. Ot krabik 3. Nie ma ta flądra polskiej nazwy. Po hiszpańsku nazywa się przepięknie: "Tapa culos" co w wolnym tłumaczeniu będzie coś w stylu "Chowa zadek". Cudownie się maskuje, będzie później więcej zdjęć.
Ostatnio edytowane przez Hrr ; 17.10.14 o 20:47
Pozdrawiam Zapraszam na Instagrama
Fajne, ciekawe zdjęcia. Obejrzałem je z przyjemnością i czekam na więcej
Wątek zapowiada się bardzo dobrze. Zdjęcia super. pozdrawiam.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R. http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Super, ze sie zdecydowales na osobny watek z podwodymi zdjeciami.Bedziemy sobie gawedzic Doceniam fotki robione na bezdechu, bo pod woda trudno jest trafic z ostroscia (nawet z butla) Z tej pierwszej serii najbardziej podchodzi mi krabik. Lenguado tampoco esta mal , ale chetnie bym zobaczyla inny kadr, nie taki z gory. Wydaje mi sie ze WB jest w porzadku, ale wez daj wiecej czadu tym kolorkom, przeciez to Kanary Pozdrawiam i czekam na kolejna porcje.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Dwa pierwsze kadry - bardzo dobre. Pozdrawiam.
Dzięki za ciepłe przyjęcie, będzie tego więcej i więcej. Masakrer, a ver Lenguado to chyba nie jest i pasuje mi po całości do Bothus podas, no spójrz tylko na tę mordkę: 4. Z tymi kolorami to też nie ma co szaleć, nie wszystko tu takie barwne jak kanarki jest To miejsce akurat wielobarwnością nie grzeszyło i na 7-10m bez lampy nie można się wiele spodziewać. 5. 6. Barewna. Sympatyczna rybka poruszająca się nad piaszczystym dnem sondując je długimi wąsami, służą jej też do wygrzebywania tego co namierzy. Na zdjęciu niemal niewidoczne, nieśmiało podwinięte pod pyszczek.
Zamieszczone przez Hrr Dzięki za ciepłe przyjęcie, będzie tego więcej i więcej. Masakrer, a ver Lenguado to chyba nie jest i pasuje mi po całości do Bothus podas, no spójrz tylko na tę mordkę: 4. Masz racje, to "Bothus podas" (Gallo) ale musisz przyznac, ze wyglada prawie jak lenguado i jakby powiedzial Saboor, wyglada na jadalne Zamieszczone przez Hrr 5. A wiesz co to za rybka ta na piasku? To przesympatyczna "Pez Arana" albo "Pez lagarto" ta po nadepnieciu ktorej wielu ludzi na dlugo pamieta swoja kapiel w morzu (jesli to nie…..to juz slepa jestem…) ---------- Post dodany o 22:42 ---------- Poprzedni post był o 22:34 ---------- Jak tam po deszczu? Juz sie u was uspokoilo? Masakra….z tego co widzialam jak zalalo Teneryfe.
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 21.10.14 o 21:40
Kolejna ładna wrzutka. Lubię te podwodne zdjęcia, bo wiem, ze sam takich nie zrobię
Kolejny interesujący wątek podwodny, zapowiada się ciekawie, flądra kapitalna.
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
fajny wątek, będę sobie zaglądał
... Mój pierwszy wątek, ze szlaków i nie tylko... ...Mój drugi wątek "Makro"... ...Szkocja (po prostu)... Uczestnik I Rejsu Pod Banderą Olympusa moja strona: http://fotobia.rozbark.net.pl
Zasady na forum