Prawdopodobnie nic się nie da zrobić--aparat się nie włącza i tyle ... Proszę Kolegów o podanie aktualnego adresu serwisu (tego się nie spodziewałem po E1...---trzeba będzie parę setek dopłacić do atrakcyjnej ceny zakupu hehe!) Mam ten ades: Olympus Polska Sp. z o.o. Serwis – Dział Systemów Obrazowania ul. Ożarowska 40/42 05-850 Duchnice Być może ktoś zna jakiś tańszy serwis godny polecenia? Jeronimo: na zyczenie zmienilem temat dobas: żeby nikogo nie wprowadzac w błąd - bo czasy sie zmieniaja i adresy też a wątek popularny i żywy to poniżej podaję aktualny adresik serwisu Olympus Polska Sp. z o.o. Serwis - Dział Systemów Obrazowania ul. Suwak 3 02-676 Warszawa
Ostatnio edytowane przez dobas ; 21.02.09 o 23:14
Współczuję... to pierwszy przypadek jaki znam padłego E-1
Byłoby jeszcze gorzej, gdyby mi padł na komunii 13 maja ...Era cyfry do jednak specyficzny czas dla fotografa --zawsze myślałem o podwajaniu sprzetu na ważnych imprezach, ale dotąd wierzyłem w E1... teraz przestrzegam innych (rezerwa obowiązkowa)
jestem zaskoczony! ze juz E1 padl... ja co prawda mialem powazne problemy przed koncem gwarancji (z moim E300) ktore mi serwis zalatwil no ale zawsze myslalem ze E-1 to klasyka (porzadne wykonanie), a wszystkie nastepne to juz raczej produkt typowo zeby dzialal jakis czas (nie wiecznie) bo przeciez trzeba kupowac nowy... teraz wszystko sie robi byle jak (no ale e1 to dziadek) hmmm.....
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
irek50: kurde, współczucie... też nie myślałem że Dziadek tak po prostu potrafi paść... bardziej obawiałbym się jakiejś kolumny zwalonych pixeli na CCD, bo kilku zawodników z E-300 miało tego rodzaju przygody... ktoś z E-1 też. napisz jak jest i czy wyskoczyłeś "zryczałtowany koszt naprawy"...
Fotografia Wnętrz :: Karol Kątnik, fotograf Szczecin :: Fotografia Karol Kątnik
Kaarool : Nie ma nawet zryczałtowanej ceny na E1 --w tej pozycji jest "wycena" niestety Teraz stwierdziłem 100% uszkodzenie zasilania --aparat się rozgrzał w torbie i rozładował akumulator mimo iż był na "of" --może całkiem się sfajczył ?...
a nie bylo jakies promocji na serwis do końca kwiatnia?
Zamieszczone przez irek50 Kaarool : Nie ma nawet zryczałtowanej ceny na E1 --w tej pozycji jest "wycena" niestety Teraz stwierdziłem 100% uszkodzenie zasilania --aparat się rozgrzał w torbie i rozładował akumulator mimo iż był na "of" --może całkiem się sfajczył ?... może zrobią CI to na gwarancji ? Moze zapytaj najpierw ? NIE PANIKOWAĆ !!
było sobie życie
irek: a zasadzonego miałeś dobrego BLM-1 czy jakiegoś badziewiaka? kurde, to daje na myślenie, dobrze że mam Hahnele i oryginała bo możliwe że jakiś dziwny zamiennik zaszalał i coś się zwaliło???
Paskudnie się to czyta... Ale może to tylko jakaś pierduła związana ze zwarciem w komorze akumulatora. Jakaś chora sprężynka, czy cuś. Trzymam kciuki Irek. Tfu! Na psa urok! - Moje E-1 kończy dwa lata w połowie września. Stan na dzisiaj: guma odłazi prawie całkiem, migawka cosik jakby rzęzi na długich czasach, przyciski kierunkowe na korpusie trzaskają. Reszta chodzi jak złoto. Aha i 14-54 jakiś taki luźniejszy się zrobił. Od miesięcy sie zbieram by to wysłać do serwisu, ale kurde kalendarz focenia nie pozwala. W maju się wreszcie zmuszę.
E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.
Zobacz tagi
Zasady na forum