Witam wszystkich serdecznie. Pozwolę sobie wrzucić kilka zdjęć. Jeżeli znajdzie się dobra dusza, która da mi kilka porad będę bardzo wdzięczny. 1. 2. 3. 4. Wireshark Cookie Dump: OKCancel
Zamieszczone przez ogc13 Witam wszystkich serdecznie. Pozwolę sobie wrzucić kilka zdjęć. Jeżeli znajdzie się dobra dusza, która da mi kilka porad będę bardzo wdzięczny. Coś Ci nie do końca wyszło z tą wrzutką? Napisz dlaczego wyszło trochę niewyraźnie....
Z Olympusclubem na Santorini; ; Pażdziernikowe Cyklady; Obrazki apezeta; apzetowe IRenki; Maroko...; tu są RAW-y apezeta.... E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; L 15/1,7; mZD 12-100/4; S.150/2,8; ZD 12-60; ZD 50-200 || X-T1,:X-M1;Samy 12/2; Samy 8/2,8, XF 35MM 1:2 WR XF 50mm 1:2 WR...
Hmmm... Chodzi o sposób zamieszczenia zdjęć ? Nie mam ich na zewnętrznych serwerach i wykorzystałem serwer klubu. Gdzieś wyczytałem na forum, że trzeba obcinać zdjęcia tak by najdłuższy bok miał 1024. No i ze zdjęć ważących około 8..12MB wyszły pliki typu 200kB. Bardzo niedobrze ?
Bardzo. Długi bok = 1200 px; waga pliku ok 450 do 800 kB I koniecznie, koniecznie wyostrzenie po zmniejszeniu.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro|| Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||popieram stopkę Krakmana ||
Zamieszczone przez ogc13 Hmmm... Chodzi o sposób zamieszczenia zdjęć ? Nie mam ich na zewnętrznych serwerach i wykorzystałem serwer klubu. Gdzieś wyczytałem na forum, że trzeba obcinać zdjęcia tak by najdłuższy bok miał 1024. No i ze zdjęć ważących około 8..12MB wyszły pliki typu 200kB. Bardzo niedobrze ? Dobrze, że zamieszczone na serwerze forum. Przy boku 1024 pix. dłuższy bok, to waga raczej w okolicach 300 kB dla dobrej jakości . 120, 140 KB trochę mało (moim zdaniem). Można też przy wstawianiu zdjęć kliknąć na miniaturę (dwuklik) i wybrać opcję Full Size. Nie trzeba wówczas klikać aby powiększyć zdjęcia, będą od razu w pełnym rozmiarze. Co do samych zdjęć, takie pamiątkowe z wycieczki można powiedzieć. Nie ma szału, ani tragedii Na foto 2, na pewno ten płot (siatka) korzystnie nie wpływa na odbiór zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez andtor2 ; 18.05.17 o 11:58
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki: Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dzięki za porady. Spróbuję dorzucić jeszcze jedno z bokiem 1200. 5. Wireshark Cookie Dump: OKCancel - - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - - Jeszcze kamyczki. 6.
Ostatnio edytowane przez apz ; 18.05.17 o 12:08
Lepiej, gdzie to robione?
Fotki z Gran Canaria. 7.
Znajomy krajobraz wulkaniczny.
8. Wiosna.
Zasady na forum