Czytają, oglądają, podziwiają i może troszeczkę zazdroszczą.Oczywiście pozytywnie.
No to opisywać.![]()
Czytają, oglądają, podziwiają i może troszeczkę zazdroszczą.Oczywiście pozytywnie.
No to opisywać.![]()
Lilen, a może byś mnie adoptował. Obiecuję że w podróżach będę grzeczny, sprzętu nie uszkodzę, nie będę kapryśny![]()
Jak najbardziej czytamy!
piękne zdjęcia oglądamy,
widoki podziwiamy,
i na ciąg dalszy czekamy![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek
No faktycznie czytacie. Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. @szamaniec, skoro będziesz grzeczny to po co Cię adoptować?
No to jedziemy dalej i zapraszam na...
Cześć VII pt.: "Bawoły afrykańskie"
Nie będę was chwilowo przynudzał słoniami więc dla odmiany zaprezentuję kilka zdjęć bawołów.
Bawoły należą do Wielkiej Piątki Afryki, razem ze słoniem, lwem, lampartem i nosorożcem czarnym. Mówi się o nich, że to najbardziej niebezpieczne zwierzęta w Afryce, które maja na swoim koncie najwięcej ofiar śmiertelnych wśród ludzi. Boją się ich nawet lwy, które bardzo rzadko decydują się na indywidualny atak na dorosłego bawoła. Zdarza im się też nawet zaatakować nosorożca.
43. W NP Aberdare było bardzo dużo bawołów.
44. Bawół na tle parku. Zdjęcie zrobione podczas postoju, spoza samochodu. Przewodnik poinstruował nas, żeby nie podchodzić bliżej niż na tak ok. 22 kroki
45.
46.
Powyższe zdjęcia powstały podczas objazdu parku samochodem a poniższe z lodgy the Ark, którą widać na zdjęciu nr 42 (poprzednia wrzutka).
47. Piękna para, bawół i bawółbara.
48. Portret bawoła u wodopoju. Podobno zrogowaciała narośl na głowie jest tak twarda, że nawet stawia skuteczny opór kuli z pistoletu/karabinu.
49. Temu sie chyba nie spodobałem.
50. Porter z profilu.
51. Po deszczu.
Dziękuje za uwagę.
bawoły świetne, ale lepsze są te ptasiory buszujące na nich, szukające drobnego pożywienia- tacy naturalni czyściciele![]()
na 48 bardzo ciekawski![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek
Bawoły i bąkojady pięknie zapozowały![]()
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
Zacne foty Szanowny kolego![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ten ptaszek z czerwonym dzióbkiem, to on tak ma czy tego bawoła do krwi? 47 fajne zdjęcie pary, 49 - ktoś mu pyszczek zaszył
50 super, choć pysio ma uciaprany w błotku, ta zieleń w tle świetnie wygląda.
Myślę, że bawół nie jest zwierzem chronionym (choć w parku narodowym wszystko jest chronione) ale czy mogę zapytać jak smakuje bawółnina?
Piękne zdjęcia. Ciężko powiedzieć, które lepsze bo wszystkie świetne.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Cała seria super ale wyróżnię 44, 47, 48, 49, 51 bo one właśnie najbardziej mi się podobają![]()